Skip to content →

ArtEZ & Ondernemen – Huisblogger – 5

Voor ArtEZ & Ondernemen (http://ondernemen.artez.nl/) schrijven wij dit jaar 5 blogs over wat er met ons gebeurd in het jaar na ons afstuderen. Lees hier blog 5:


In een oogwenk is ons eerste jaar na het afstuderen voorbij gevlogen. We hebben in het afgelopen jaar ons huis weten op te bouwen, hebben wij mensen kunnen uitnodigen en zijn we uitgevlogen om vervolgens weer thuis te kunnen komen. Intens veel hebben wij meegemaakt in dit jaar, waarvoor wij enorm dankbaar zijn. Voor de mogelijkheden die wij hebben gekregen, voor de mensen die in ons blijven geloven en de ervaringen die onvergetelijk zijn. Dit jaar stond in het teken van #BYonthego!

by BY - VER-

Als we jullie mee nemen naar een paar maanden geleden, vertelden wij in onze vorige blog wat er allemaal op de planning stond.

Zo dansten wij de interdisciplinaire performance ‘VER-‘ met zangeres Annelie Koning voor Theatraal AM Waal in de Stevenskerk in Nijmegen. Mocht je deze gemist hebben, krijg je de kans om dit werk te zien tijdens Festival de Oversteek in Nijmegen. Wij zien jullie daar graag!

Ook vertelden wij over Club Vrijdag op Zondag, een cultureel spektakel wat wij organiseren, elke laatste zondag van de maand in Café Vrijdag. Na vier prachtige edities waar wij geweldige kunstenaars uitdaagden en de ruimte gaven om hun werk in Café Vrijdag te plaatsten, houden wij een zomerstop. Deze stop zal misschien voor goed zijn in Café Vrijdag. Dit wil niet zeggen dat wij stoppen met kunstenaars samenbrengen, ruimte bieden en ontmoetingen stimuleren. Sterker nog, we willen dit gaan uitvergroten naar een cultureel festival, waar elke kunstenaar totaal tot zijn recht komt.

by BY - Berlijn

Een maand geleden zaten wij in Berlijn. Om adem te halen en om onze grenzen te verbreden. Deze keer niet voor werkzaamheden, maar dit was een verplichte vakantie die wij moesten nemen. Naast contrasterende zakenpartners zijn wij ook intense vrienden, wat ook zijn tijd eist. 10 dagen verbleven wij in het prachtige Berlijn om weer samen te komen, als vrienden, en intens te kunnen genieten van het leven wat wij mogen leven. We namen een paar goede vrienden mee, waardoor wij Berlijn onveilig konden maken. Dit was voor ons een moment van uitzoomen, van rust en van even leven in een andere realiteit.

Nog wat Duits nieuws..

Één van onze dagen van de afgelopen tijd vond plaats in Düsseldorf. Zoals je misschien weet, of eerder gelezen hebt, komt Yuliya daar vandaan. Wij brachten een duet naar haar grootouders, een ode aan hun kracht, schoonheid en liefde. Want als ons dierbare publiek niet naar onze voorstellingen kan komen, brengen wij onze voorstellingen naar hen. Dit deden wij iets minder dan twee jaar geleden ook voor de oma van Bart. Een ode aan het leven van de mensen die zo’n inspiratie bron en dierbaar voor ons zijn.

by BY - Nieuwe Arnhemse Krant

Even een leuk nieuwtje:

Wij staan wéér in de Nieuwe Arnhemse Krant.

by BY - AMZAF

In onze vorige blog vertelde wij dat we druk bezig zijn met twee projecten in samenwerking met De Balletschool in Arnhem-Zuid. Allereerst maken wij een dansfilm met 7 jonge meisjes van de 1eselectiegroep op locatie, in samenwerking met filmmaker Robert Stienezen en filmcomponistFlorian Knapp. Hou ons, via Facebook en onze website, goed in de gaten voor de première en vertoningen. Ook maken wij de performance ‘ZICHT’ met 7 andere prachtige danseressen van de 2eselectiegroep voor het festival Amzaf wat plaats vindt op 2 juli in Het Openluchtmuseum. Zeker de moeite waard om het nieuwste talent te komen spotten!

Om terug te komen naar de kern. Wij hebben verschillende projecten gedaan en diverse rollen aangenomen, zoals die van dansers, organisatoren, programmeurs, docenten en natuurlijk als makers. De laatste rol willen wij uitgebreid gaan exploreren in de zomerperiode. Terug naar onze individuele en gezamelijke kern, behoeftes en verlangens. Op dit moment zitten wij vol met inspiratie en willen wij deze fysiek uitwerken. In welke kunstvormen, ruimtes of situaties maakt niet uit. Wij gaan ervoor en zijn even twee kleuters in een futuristische speeltuin, zonder beperkingen en verloren in het nu. Met heel veel glitters.

http://ondernemen.artez.nl/2016/06/by-by-huisblogger-laatste-update/

Published in NEWS